Ignis

DIZAJN

Ignis je automobil koji privlači poglede, a uzgred jasno naglašava svoje ozbiljne SUV osobine. Njegova linija, karakter, kao i detaljima obogaćena vanjština, te nesvakidašnja paleta boja, jednostavno jamče kako se u Ignisu nećete samo neprimijećeno voziti, nego ćete se voziti sa stilom. Iz kojeg god kuta gledan, Ignis iz svake perspektive pokazuje svoju svestranost i prilagodljivost, kako bi vam olakšao život.

TEHNIKA

Za veseliji početak vašeg dana krenite Ignisom prema bilo kojem od svojih odredišta. Kompaktan je, okretan i brz. Zbog svoje natprosječne preglednosti, njime je iznimno lako upravljati, bilo da se radi o uskim gradskim ulicama ili nekom zahtjevnijem putovanju, uvijek će vas dovesti na sam prag vašeg odredišta. Svaki dan proveden s Ignisom pružit će vam potrebnu, lakoću i udobnost.

SIGURNOST

Ignis je krcat sustavima za aktivnu i pasivnu sigurnost. Aktivne sigurnosne funkcije poput ALLGRIP AUTO nudi vam slobodu vožnje bez obzira na promjenu podloge pod kotačima i neovisno o vremenskim uvjetima, dok zahvaljujući sustavu automatskog kočenja i upozorenja na izlazak iz voznog traka unosi bezbrižnost u svakodnevnu vožnju.

GALERIJA

Ignis je u svakom trenutku spreman prevesti vaš bicikl, skije ili čamac te omogućuje da s društvom krenete na dosad neotkrivene vožnje, s prekrasnim pogledima. Prilagodite Ignis sebi bogatim izborom dodatne opreme i otvorite njime svijet novih hobija. S jakim karakterom, Ignis vam omogućuje da uz automobil vaš život bude još aktivniji.

ZA SUV IZGLED

Dodatni vanjski elementi daju vašem Ignisu snažniji, off-road izgled. Model je opremljen 16-inčnim poliranim aluminijskim naplacima, prednjom i stražnjom donjom zaštitnom pločom, širokim bočnim štitnicima i krovnim spojlerom.

BOJE GA ČINE POSEBNIM

Izaberite vanjske i unutarnje boje kako biste stvorili jedan i jedini, vaš vlastiti Ignis. Opremljen vodoravnom letvicom na prednjoj maski, okvirima prednjih svjetala za maglu, dekorativnim pokrovima retrovizora i ukrasnim naljepnicama.

PROSTRANI INTERIJER

Usvajanjem platforme nove generacije smanjena je veličina motornog prostora kako bi se dobio prostrani interijer, ostavljajući dovoljno mjesta za putnike i na stražnjim sjedalima te mnoštvo praktičnih prostora za odlaganje

Interijer je opremljen dodacima i obrubima u boji na središnjim i bočnim otvorima za ventilaciju, središnjoj konzoli i ručkama na vratima.

Središnji pretinac s držačem za šalicu

Držači za boce u stražnjim vratima

Pretinac za rukavice

Džepovi u prednjim vratima

Svjetla koja vas prate kući i dočekuju prije vožnje (svi paketi opreme)

Prednja svjetla nastavljaju osvjetljavati cestu 10 sekundi nakon što je vozač izašao iz automobila, pružajući vam osvjetljenje dok ne dođete do kućnog praga. Isto tako, oborena i pozicijska svjetla se pale i stoje upaljena 10 sekundi nakon što otključate Ignis daljinskim upravljačem. Ova praktična funkcija korisna je za osvjetljenje prilaza automobilu.

Prtljažni prostor čiji se volumen može lako podesiti

Ignis ima maksimalni prtljažni prostor od čak 514 l*. Stražnji naslon je djeljiv po pola (50:50%) imože se preklopiti iz prtljažnika. Time je omogućena organizacija prostora za različite namjene i vrste prtljage. *Kada su preklopljeni nasloni kliznih stražnjih sjedala. Izmjereno prema metodi Udruge njemačke automobilske industrije (VDA).

Izvanredne manevarske sposobnosti u gradu i na putovanju

S minimalnim polumjerom okretanja od samo 4.7 m, Ignisom je lako upravljati, kako na uskim cestama tako i na sve pretrpanijim parkiralištima. Gume s velikim promjerom i podnica visoko odignuta od tla omogućuju bezbrižnu vožnju neasfaltiranim i lošim cestama, jednako kao i kroz napadali snijeg ili preko rubnjaka uz cestu.

Odaberite pravi mjenjač za vaš stil vožnje

5-stupanjski ručni mjenjač – stupnjevi prijenosa ovog mjenjača proračunati su za maksimalnu iskoristivost motora, te uključuju precizno i ugodno mijenjanje brzina. Bezstupanjski automatski mjenjač (CVT) – Ovaj mjenjač svrstava se u automatske mjenjače. Njegova najvažnija osobina je prijenos momenta kroz praktički beskonačan broj omjera tj. brzina. Ovaj mjenjač namijenjen je gradskoj vožnji, a odlikuje ga visoka učinkovitost i uglađenost

SHVS BLAGI HIBRIDNI SUSTAV

SHVS sustav (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) pomaže klasičnom motoru da postigne veću efikasnost goriva. Kinetičku energiju nastalu usporavanjem pretvara u električnu energiju koja se pomoću elektromotora koristi kao pomoć klasičnom motoru. Kompaktni i lagani SHVS sustav sastoji se od litij-ionske baterije velikog kapaciteta od 10Ah s izvrsnim performansama punjenja i napajanja te ISG-a u funkciji motora.

1.2 DUALJET

Ignis koristi novi 1.2 Dualjet motor koji odlikuje izvrsna ravnoteža između brze i lake startnosti, te iznimne učinkovitosti kod potrošnje goriva. Visoka razina performansi postignuta je brojnim sitnim unaprjeđenjima koja uključuju električno kontrolirane varijabilne usisne ventile, električno pokretanu varijabilnu pumpu ulja te isto tako električne mlaznice koje uljem hlade klip, zbog čega se ovaj motor nikada neće pregrijati.

Sve potrebne informacije, uvijek vidljive

Ploča s instrumentima prikazuje osnovne informacije poput vanjske temperature, vremena i ukupne i parcijalne kilometraže. Prikazane informacije mogu se mijenjati pomoću gumba na ploči s instrumentima ili na upravljaču.

Grijači prednjih sjedala (GLX i GL+)

Pored učinkovitog sustava grijanja iz klima uređaja, sjedala se također mogu brzo zagrijati, pridonoseći ugodnijoj vožnji u hladnim danima.

Čvrst i siguran osjećaj u vožnji (GLX)

Kvalitetan sportski upravljač ima srebrne detalje. Može biti presvučen kožom za one koji žele više luksuza u interijeru.

MirrorLink

MirrorLink omogućuje prikazivanje različitih aplikacija s vašeg pametnog telefona na središnjem zaslonu osjetljivom na dodir, omogućujući pristup njegovim značajkama i funkcionalnostima.
*MirrorLink™ je kompatibilan s pametnim telefonima s popisa
*MirrorLink™ je zaštitni znak društva Car Connectivity Consortium LLC.

Udobnost u vožnji (GLX)

Korištenje tempomata omogućuje da vozilo automatski održava određenu brzinu bez potrebe pritiskanja papučice gasa. Osim što smanjuje zamor vozača tijekom vožnje pri većim brzinama, kao i na velikim daljenostima, također poboljšava učinkovitost potrošnje goriva jer eliminira nepotrebna ubrzavanja i kočenja.

Povezivanje pametnog telefona (SLDA) (GLX i GL+)

Srce audio sustava je zaslon osjetljiv na dodir, intuitivan poput pametnog telefona. Spojite vaš smartphone preko Bluetooth® ili USB kabela kako biste na zaslonu mogli koristiti aplikacije. Preko njega vidite i audio sustav, sliku s kamere za vožnju unatrag i navigaciju (samo GLX).

Android Auto™

Android Auto™ proširuje Android platformu u automobil na način osmišljen upravo za vožnju koji će minimalizirati distrakciju. Tako se možete usredotočiti na vožnju pomoću Google™ usluga kao šot su Google Maps™ i Google pretraživanje™. Preuzmite aplikaciju Android Auto na usluzi Google Play™. *Android Auto je dostupan u državama s popisa na ovom linku
*Većina pametnih telefona sa sustavom Android 5.0+ radi s Android Autom *Android, Android Auto, Google, Google Play i dr. su zaštitni znakovi društva Google Inc.

Apple CarPlay

Apple CarPlay vam omogućuje korištenje iPhonea za upućivanje poziva, pristupa glazbi, slanje i primanje poruka i pronalaženje odredišta, i sve to glasovno pomoću Siri ili preko središnjeg zaslona vozila. Apple CarPlay je dostupan u državama s popisa na ovom linku
*Za više detalja, uključujući iPhone modele kompatibilne s Apple CarPlay
*Apple, Apple CarPlay i iPhone su zaštićeni znakovi društva Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim državama.

POBOLJŠANA KVALITETA I SIGURNOST SVAKE VOŽNJE

ALLGRIP AUTO je sustav koji vozaču pruža bezbrižnost u svakodnevnoj vožnji, pogotovo kada se vozi po cestama koje su skliske ili pokrivene snijegom. Sustav pogona na četiri kotača u svakom trenutku mjeri prianjanje kotača na podlogu te automatski raspodjeljuje okretni moment prema stražnjim kotačima ukoliko prednji izgube kontakt s podlogom.

Upozorenje na izlazak iz voznog traka

Kada se vozilo kreće brzinom iznad 60 km/h i krene izlaziti iz voznog traka bez da vozač upotrijebi odgovarajuću signalizaciju, sustav uključuje vibriranje upravljača i svjetlosni signal na ploči s instrumentima. Time vozaču ukazuje na vjerojatno nehotično napuštanje voznog traka.

Upozorenje na krivudanje

Kada se vozilo kreće brzinom iznad 60 km/h i krivuda unutar voznog traka, sustav uključuje zvučni signal (zujalicu) i svjetlosni signal na ploči s instrumentima. Time vozača upozorava na krivudanje uzrokovano umorom ili nekim drugim razlogom.

Svjetlosno upozorenje kod naglog kočenja (ESS)

Prilikom naglog pritiska na kočnicu pri brzinama iznad 55 km/h, pored kočionih svjetala također se uključuju sva četiri pokazivača smjera (žmigavci) kako bi se na to upozorila druga vozila.

Šest zračnih jastuka

Ignis standardno dolazi sa šest zračnih jastuka: dva prednja, dva bočna i zračnim zavjesama.

Grip control (kontrola trakcije) (ALLGRIP modeli)

Ova funkcija omogućuje glatko kretanje s ceste, jednako kao i s površina pokrivenih snijegom ili blatom. Sustav brzo reagira i koči na kotačima koji gube kontakt s podlogom, a ujedno raspodjeljuje isporuku snage na kotače koji imaju bolji kontakt te time ograničava gubitak okretnog momenta kod kretanja.

Hill descent control (pomoć pri vožnji nizbrdo) (ALLGRIP modeli)

Na strmim padinama, kad kočenje motorom nije dovoljno, sustav automatski koči kako bi kontrolirao sigurnu brzinu. Ovaj sustav vam dodatno omogućuje nadziranje brzine spuštanja bez dodirivanja kočnice kako biste se mogli potpuno posvetiti upravljanju.

Hill hold control (pomoć pri kretanju uzbrdo)

Opremljen ovim sustavom Ignis i na nizbridici privremeno ostaje na mjestu i ne kreće unatrag, sve vrijeme koje vam je potrebno za prebacivanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa.

Novorazvijeni ovjes

Ovjes je potpuno nanovo razvijen kako bi smanjio masu vozila, a ujedno osigurao potrebnu krutost. Osim što glatko upija udarce i neravnine s ceste, omogućuje lagano, izravno i stabilno upravljanje.

Sustav automatskog kočenja s dvije kamere (DCBS)

Dvije kamere prepoznaju vozila, pješake i linije na cesti, poput ljudskih očiju. Na temelju različitih informacija koje sustav dobije iz ovih kamera, on pomaže pri izbjegavanju ili ublažavanju sudara i oštećenja putem upozorenja vozaču ili čak i automatskog kočenja.
1. Upozorenje
2. Automatsko lagano kočenje
3. Pomoć pri kočenju
4. Automatsko kočenje

Uskoro dostupno.

Sviđa Vam se Ignis? Kontaktirajte nas