SX4 S-Cross

DIZAJN

Svojim nastupom, novi SX4 S-CROSS iskazuje žeđ za avanturom, dok snažnim i sigurnim stavom, odražava karakter točno onakav kakav on ustvari i jest. Svojim robusnim prednjim krajem izaziva popularne SUVove, dočim svojim unutarnjim dizajnom tek korisnicima pokazuje svoje velike vrijednosti i apsolutnu superiornost. Pun dinamike, snage i prostranosti, rođen je novi istraživač.

TEHNIKA

Suzuki SX4 S-CROSS u vožnji uvijek ostvaruje dobar kontakt s podlogom. Izazove različitih podloga, kao i svih vremenskih uvjeta, novi SX4 S-CROSS povlači iz legendarnih Suzukijevih SUV gena, koje nadopunjuje najmodernijom tehnologijom. Stoga, novi SX4 S-CROSS predstavlja jedinstven spoj cestovnih i terenskih mogućnosti, a da nijedna opcija nije ozbiljnije narušena, a povjerenje koje pritom doživljavate kreira jednu novu razinu svakodnevne agilnosti i učinkovitosti.

SIGURNOST

Ignis je krcat sustavima za aktivnu i pasivnu sigurnost. Aktivne sigurnosne funkcije poput ALLGRIP AUTO nudi vam slobodu vožnje bez obzira na promjenu podloge pod kotačima i neovisno o vremenskim uvjetima, dok zahvaljujući sustavu automatskog kočenja i upozorenja na izlazak iz voznog traka unosi bezbrižnost u svakodnevnu vožnju.

GALERIJA

Svojim nastupom, novi SX4 S-CROSS iskazuje žeđ za avanturom, dok snažnim i sigurnim stavom, odražava karakter točno onakav kakav on ustvari i jest. Svojim robusnim prednjim krajem izaziva popularne SUVove, dočim svojim unutarnjim dizajnom tek korisnicima pokazuje svoje velike vrijednosti i apsolutnu superiornost. Pun dinamike, snage i prostranosti, rođen je novi istraživač.

PANORAMSKI SUNČANI KROV (GLX)

Pripremite se na pogled i doživljaj koji oduzima dah! Dvostruko pomični stakleni panoramski krov, svojim potpunim otvaranjem daje slobodu vašoj mašti i ostalim osjetilima, kakav je dostupan jedino u kabrioletskim inačicama, jer ogromna staklena površina krova, koji se pritom i otvara, najveća je u klasi i ničim vas ne sputava.

VELIKODUŠAN PRTLJAŽNIK

Bilo da je u pitanju sportski događaj, obiteljsko okupljanje ili aktivan odmor na otvorenom, SX4 S-CROSS ima dovoljno mjesta za smještaj bilo koje i bilo kakve vaše avanture. Novi SX4 S-CROSS ima sav prostor koji trebate kako bi vaši veliki planovi postali stvarnost, i to čak za pet osoba, jer vam je na raspolaganju prtljažni prostor od čak 430 litara.

LED glavna svjetla s LED dnevnim svjetlima

I prednja i stražnja svjetla u sebi imaju tri LED pozicijska svjetla koja ga čine prepozatljivim, unikatnim i dinamičnim. Prednja pozicijska svjetla koriste se i kao dnevna svjetla, prilikom svake vožnje.

Dvozonska automatska klima (GL+ i GLX)

Zahvaljujući dvozonskoj automatskoj klimi, temepratura unutar vozila može se prilagođavati kontinuirano i potpuno automatski, što daje dodatni ugođaj u vožnji. K tome, vozač i suvozač istovremeno mogu podesiti klima uređaj na različite temperature.

Krovni nosači

Srebrni, aluminijski krovni nosači integrirani su u krov novog S-CROSSa, i osim stila, imaju i funkcionalnu ulogu. Ovo je najbolji spoj profinjene estetike, istančane aerodinamike i potpune funkcionalnosti, sve u jednom.

Grijanje prednjih sjedala (GL+ I GLX)

GL+ i GLX modeli u standardnom paketu opremljeni su grijačima sjedala za vozača i suvozača, dok se putnici na stražnjim sjedalima griju posebnim ventilacijskim otvorima straga.

Kotači i gume

Nov izgled, estetski stiliziranih kotača, vizualno upotpunjuje robustan dizajn novog SX4 S-CROSSa. Oblik kotača optimizira protoka zraka, te zajedno s gumama s niskim otporom kotrljanja, unaprjeđuju štednju goriva.

16-inčni čelični kotači s naplacima

17-inčni obojeni kotači od lake legure

17-inčni polirani kotači od lake legure

SNAŽAN HIBRIDNI SUSTAV

Kompaktan i lagan te ujedno snažan hibridni sustav nudi hibridnu i EV vožnju s učinkovitom potrošnjom goriva. Sastoji se od 1.5 DUALJET motora, pogonske MGU jedinice, AGS automatiziranog mjenjača te sustava napajanja (140V litij-ionska baterija i inverter). Visokoučinkovita MGU jedinica velike snage omogućuje električnu vožnju tako što sama pokreće vozilo te isto tako pomaže motoru kod ubrzavanja vozila.

48V SHVS BLAGI HIBRIDNI SUSTAV

S-CROSS je opremljen blagim hibridnim 48V SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) sustavom s visoko učinkovitim litij-ionskim baterijama, koje vožnju čine još posebnijom. SHVS se sastoji od laganog i kompaktnog 48V ISG (Integrated Starter Generator) generatora koji ima funkciju pomaganja benzinskom motoru, kad mu je snaga najpotrebnija, a to su ubrzanja i pretjecanja.

ALLGRIP NUDI MOGUĆNOST ČETIRI RAZLIČITA NAČINA VOŽNJE

Četiri lako promjenjive postavke načina rada pogona (Auto, Sport, Snow, Lock) na sve kotače, omogućuju odabir upravo najoptimalnije za uvjete u kojima se nalazite.

FUNKCIONALNOST ZA SVAKI ZADATAK

Međugradska vožnja ili kratki izlet? Želite li preko granica ili kroz gradske vreve? Bez obzira gdje se nalazite, „raširite krila“ i imenujte svoj zadatak, a SX4 S-CROSS će ga s lakoćom obaviti. Pritom će zadovoljiti sve vaše potrebe za praktičnošću, udobnošću i sigurnošću.

Apple CarPlay

Apple CarPlay omogućava korištenje Iphonea za uspostavljanje poziva, pristup glazbi, slanje i primanje poruka te pronalaženje odredišta. Sve ove funkcije mogu biti pokrenute putem glasovne naredbe preko
sistema Siri ili preko središnjeg zaslona unutar vozila.

Android Auto™

Android Auto™ je jednostavniji i sigurniji način korištenja vašeg telefona u automobilu. Lagano pristupite svojim omiljenim kartama, medijima i porukama putem aplikacija na mulitimedijskom zaslonu.

Prednji naslon za ruku

Prednji naslon za ruku podesiv po potrebama i sklonostima vozača, dodatno sadrži i spremište za sitne stvar.

Prednji pretinac s ugrađenim USB priključkom

Integrirani utor za USB nalazi se u pretincu, koji može poslužiti i kao prikladan, i lako dostupan prostor za odlaganje manjih stvari

FLEKSIBILAN PROSTOR

Preklapanjem naslona djeljivih stražnjih sjedala u omjeru 60:40, prtljažni prostor možete proširiti na različite načine. Podnica koja se podiže daje dodatne mogućnosti.

SREDIŠNJI MULTIMEDIJSKI ZASLON

Središnji multimedijski zaslon opremljen je najmodernijom digitalnom tehnologijom te tako uključuje Apple Car Play, Android Auto, glasovne naredbe i omogućava hands-free Bluetooth pozive. Standardni paket uključuje radio, reprodukciju glazbe i filmova putem USB-a te mogućnost povezivanja iPoda i reprodukciju glazbe s mobilnog uređaja putem Bluetootha

PRETINAC U NASLONU SJEDALA

Na poleđini naslona suvozačkog sjedala nalazi se praktičan pretinac dostatne veličine za mape i knjige.

ZAŠTIĆENI KAMO GOD KRENULI

S-CROSS pruža vrhunski osjećaj sigurnosti, koji dodatno pojačavaju Suzukijevi napredni sigurnosni sustavi, kako bi se svi putnici osjećali sigurno tijekom vožnje. ALLGRIP pogon potpomognut naprednom digitalno nadziranom tehnologijom, olakšava vožnju vozaču, dok putnicima pruža osjećaj ugode i opuštanja

Kontrola zadržvanja vozila u poziciji na uzbrdici

Ova funkcija olakšava kretanje vozila na uzbrdicama, ali i zadržava vozilo u stanju mirovanja na uzbrdici ada vozač otpušta papučicu kočnice i pritšće papučicu gasa

Nadzor ”mrtvog kuta”

Kada je funkcija uključena i neki objekt se približava vozilu u mrtvom kutu, vozač dobiva svjetlosno i vučno uopzorenje kako bi promjena voznog traka bila sigurna i bez potencijalne opasnosti naleta drugog vozila

Prepoznavanje prometnih znakova

Ovaj sustav koristi monokularnu kameru za detekciju prometnih znakova. To se odnosi na znakove za ograničenje brzine, slijepe ulice, posebne regulacije prometa koje prilikom prepoznavanja prikazuje na multi-informativnom zaslonu unutar vozila te obavještava vozača

Prevencija izlaska iz voznog traka

Kada se vozilo kreće brzinom iznad 65 km/h monokularna kamera služi za prepoznavanje linija voznog traka. Dodirivanje zaključnih linija voznog traka prepoznaje se kao mogućnost izlaska iz voznog traka te se automatski aktivira automatska pomoć pri kočenju koja pomaže vozaču da se vrati unutar linija voznog traka

Upozorenje za izlazak iz prometnog traka

Pri brzinama iznad 60 km/h, monokularna kamera detektira lijevu i desnu bijelu oznaku prometne trake te sustav upozorava vozača zvučnim i svjetlosnim indikatorima kada utvrdi da bi se moglo dogoditi apuštanje prometne trake

Upozorenje na krivudanje

Kada se vozilo kreće brzinom iznad 60 km/h i krivuda unutar voznog traka, sustav uključuje zvučni signal (zujalicu) i svjetlosni signal na ploči s instrumentima. Time vozača upozorava na krivudanje uzrokovano umorom ili nekim drugim razlogom

Sustav automatskog kočenja pomoću dvostrukih senzora

Kada je u pokretu, S-CROSS koristi dva senzora – monokularnu kameru i laserski senzor – kako bi utvrdio postoji li opasnost od sudara s vozilom ispred vas ili s pješakom. Nakon otkrivanja potencijalnog sudara, sustav upozorava ili uključuje automatsko kočenje, ovisno o situaciji

Prilagodljivi tempomat sa Stop & Go funkcijom

Prilagodljivi tempomat u jakim hibridima ima Stop & Go funkciju. Sustav ubrzava i koči kako bi vozač održavao sigurnu udaljenost u odnosnu na vozila ispred.

Sviđa Vam se SX4 S CROSS ? Kontaktirajte nas