SX4 S-Cross

DIZAJN

Svojim nastupom, novi SX4 S-CROSS iskazuje žeđ za avanturom, dok snažnim i sigurnim stavom, odražava karakter točno onakav kakav on ustvari i jest. Svojim robusnim prednjim krajem izaziva popularne SUVove, dočim svojim unutarnjim dizajnom tek korisnicima pokazuje svoje velike vrijednosti i apsolutnu superiornost. Pun dinamike, snage i prostranosti, rođen je novi istraživač.

SX4 S CROSS
SX4 S CROSS INFO 1

TEHNIKA

Suzuki SX4 S-CROSS u vožnji uvijek ostvaruje dobar kontakt s podlogom. Izazove različitih podloga, kao i svih vremenskih uvjeta, novi SX4 S-CROSS povlači iz legendarnih Suzukijevih SUV gena, koje nadopunjuje najmodernijom tehnologijom. Stoga, novi SX4 S-CROSS predstavlja jedinstven spoj cestovnih i terenskih mogućnosti, a da nijedna opcija nije ozbiljnije narušena, a povjerenje koje pritom doživljavate kreira jednu novu razinu svakodnevne agilnosti i učinkovitosti.

SIGURNOST

Ignis je krcat sustavima za aktivnu i pasivnu sigurnost. Aktivne sigurnosne funkcije poput ALLGRIP AUTO nudi vam slobodu vožnje bez obzira na promjenu podloge pod kotačima i neovisno o vremenskim uvjetima, dok zahvaljujući sustavu automatskog kočenja i upozorenja na izlazak iz voznog traka unosi bezbrižnost u svakodnevnu vožnju.

GALERIJA

Svojim nastupom, novi SX4 S-CROSS iskazuje žeđ za avanturom, dok snažnim i sigurnim stavom, odražava karakter točno onakav kakav on ustvari i jest. Svojim robusnim prednjim krajem izaziva popularne SUVove, dočim svojim unutarnjim dizajnom tek korisnicima pokazuje svoje velike vrijednosti i apsolutnu superiornost. Pun dinamike, snage i prostranosti, rođen je novi istraživač.

PANORAMSKI SUNČANI KROV (GLX)

Pripremite se na pogled i doživljaj koji oduzima dah! Dvostruko pomični stakleni panoramski krov, svojim potpunim otvaranjem daje slobodu vašoj mašti i ostalim osjetilima, kakav je dostupan jedino u kabrioletskim inačicama, jer ogromna staklena površina krova, koji se pritom i otvara, najveća je u klasi i ničim vas ne sputava.

VELIKODUŠAN PRTLJAŽNIK

Bilo da je u pitanju sportski događaj, obiteljsko okupljanje ili aktivan odmor na otvorenom, SX4 S-CROSS ima dovoljno mjesta za smještaj bilo koje i bilo kakve vaše avanture. Novi SX4 S-CROSS ima sav prostor koji trebate kako bi vaši veliki planovi postali stvarnost, i to čak za pet osoba, jer vam je na raspolaganju prtljažni prostor od čak 430 litara.

LED glavna svjetla s LED dnevnim svjetlima

Trodimenzionalno oblikovana glavna LED svjetla pojačavaju dinamičan dojam. Pozicijska svjetla nude štedljivo i jako vidljivo LED svjetlo, uz funkciju dnevnih svjetala.

Prednja svjetla za maglu (GL+ I GLX)

Svjetla za maglu s kromiranim obrubima, upotpunjuju energetske obrise glavnih svjetala.

Krovni nosači

Ugrađeni krovni nosači objedinjuju moćan izgled i aerodinamičku funkcionalnost.

Aerodinamička zrcala

Oblikovana s ciljem što manjeg otpora zraka i stvaranja što manje buke, zaslužna su i za superiornu ekonomičnost, i dalje su jedna od najvećih i najpreglednijih u klasi. Bogatiji paketi opreme, GL+ i GLX imaju ugrađene pokazivače smjera

Kotači i gume

Nov izgled, estetski stiliziranih kotača, vizualno upotpunjuje robustan dizajn novog SX4 S-CROSSa. Oblik kotača optimizira protoka zraka, te zajedno s gumama s niskim otporom kotrljanja, unaprjeđuju štednju goriva.

16-inčni čelični kotači s naplacima

17-inčni obojeni kotači od lake legure

17-inčni polirani kotači od lake legure

NOVI BOOSTERJET MOTORI

Dobijte najviše od njega. Ispod poklopca motora novog SX4 S-CROSSa nalaze se dva potpuno novo dizajnirana turbo motora s direktnim ubrizgavanjem, koja su od starta u potrazi za maksimalnom energetskom učinkovitosti i što boljim performansama. Bez obzira na uvjete, s novim BOOSTERJETom po svom izboru, uvijek se možete osloniti na smanjenu potrošnju goriva spojenu s uzbudljivo agilnim performansama.

Novi 1.4 BOOSTERJET(K14D)

Novi 1.4 BOOSTERJET turbo motor s izravnim ubrizgavanjem podiže vožnju SX4 S-CROSSa na višu razinu. Turbo punjač s hladnjakom tjera stlačeni zrak u cilindre čime omogućuje maksimalne vrijednosti okretnog momenta čak i pri niskim okretajima motora, kao što je npr. već od 2000 okretaja po minuti. Sustav izravnog ubrizgavanja dodatno povećava učinkovitost motora, odnosno smanjuje potrošnju goriva, optimiziranjem količine ubrizganog goriva, kao i kontrolom nad vremenom, trenutkom i tlakom ubrizgavanja goriva izravno u cilindre. Povrh toga, potrošnja goriva smanjena je pomoću elektronski reguliranog sustava promjenjivog otvaranja ventila (VVT), recirkulacijom ohlađenih ispušnih plinova (EGR) te većim omjerom kompresije.

6-BRZINSKI RUČNI MJENJAČ

Optimizirani prijenosni omjeri smanjuju potrošnju goriva, pritom istovremeno pojačavajući doživljaj vožnje, dok ugrađeni protuutezi vozaču daju bolji osjećaj samih promjena brzina. Također, dodatno povećana čvrstoća kućišta samog mjenjača smanjuje buku i vibracije te pridonosi općoj ugodnosti vožnje.

48V BLAGI HIBRIDNI SUSTAV

Novi 48V blagi hibridni sustav sastoji se od 48 voltnog ISG-a, generatora koji ima funkciju elektromotora, 48V litij-ionske baterije te 48V-12V transformatorom istosmjerne struje. S većom voltažom od klasičnog 12V sustava, povećava se energija prikupljena usporavanjem kao i količina pomoći elektromotora kako bi se smanjila potrošnja goriva i povećale performanse vožnje. U normalnim uvjetima vožnje sustav daje prednost ekonomičnosti odn. smanjenoj potrošnji goriva, dok u slučajevima kad prepozna da vozač zahtijeva jače ubrzanje, sustav elektromotorom dodaje dodatni okretni moment pogonskom motoru, koristeći jednu od dvije nove funkcije (torque fill control – kontrola dopune okretnog momenta ili torque boost – pojačanje okretnog momenta).

Auto Stop Start sustav

Sustav zaustavlja rad motora istovremeno sa zaustavljanjem automobila, primjerice na semaforu, osim što smanjuje potrošnju goriva, pomaže smanjiti i emisiju ispušnih plinova, kao i buku

SUPERIORNA AERODINAMIKA

1.2 DUALJETOVJES VISOKIH PERFORMANSI

Sustav ovjesa ugođen je na europskim cestama kako bi se osigurala najbolja moguća kombinacija užitka u vožnji, lakog rukovanja, naglašene udobnosti i tišine

VELIKA KRUTOST, IZNIMNO LAKE KAROSERIJE

Zahvaljujući učinkovitom korištenju čelika visoke čvrstoće, karoserija je iznimno lagana i natprosječno kruta, što pomaže stabilnom ležanju na cesti i smanjenoj potrošnji goriva.

FUNKCIONALNOST ZA SVAKI ZADATAK

Međugradska vožnja ili kratki izlet? Želite li preko granica ili kroz gradske vreve? Bez obzira gdje se nalazite, „raširite krila“ i imenujte svoj zadatak, a SX4 S-CROSS će ga s lakoćom obaviti. Pritom će zadovoljiti sve vaše potrebe za praktičnošću, udobnošću i sigurnošću.

Povezivanje (GL+ I GLX)

Pametni telefoni povezani su preko zaslona i audio works sučelja s Apple CarPlayem, te MirrorLinkom. Spajanjem kompatibilnog iPhonea preko USB-a, Apple CarPlaya omogućuje pristup glazbi, dobivanje uputa, telefonske pozive, slanje i primanje poruka, a sve to samo s glasovnim naredbama ili dodirom na audio zaslonu. MirrorLink omogućuje pristup raznim aplikacijama pametnih telefona preko sedam inčnog zaslona osjetljivog na dodir # Ovisno o modelu mobilnog uređaja.

Multi-informacijski zaslon / putno računalo

Središnje postavljen zaslon pruža jasan pogled na informacije, uključujući potrošnju goriva, doseg vožnje, pregled izabranog 4WD moda, kao i status parking senzora za GLX paket opreme. Također uključuju i indikator mjenjača koji promovira ekonomičnu potrošnju goriva, pokazujući optimalno vrijeme mijenjanja stupnja prijenosa.

Automatski brisači i svjetla

Brisači se pokreću automatski kad osjete kišne kapi. Svoju brzinu mogu prilagoditi intenzitetu kiše i brzine vozila. Prednja i stražnja svjetla uključuju se i isključuju u skladu s ambijentalnom rasvjetom.

Dvozonski automatski klima uređaj

Nudi personalizaciju klimatske udobnosti dopuštajući vozaču i suvozaču pojedinačno zadane temperature.

FLEKSIBILAN PROSTOR

Preklapanjem naslona djeljivih stražnjih sjedala u omjeru 60:40, prtljažni prostor možete proširiti na različite načine. Podnica koja se podiže daje dodatne mogućnosti.

KROVNA KONZOLA SA SVJETLOM ZA ČITANJE (GL+ I GLX)

Krovna konzola sadrži svjetlo za čitanje, te držač za sunčane naočale.

ZRCALA U ŠTITNICIMA SUNCA

Zrcala smještena u štitnicima od sunca za vozača i suvozača imaju svjetla koja pokazuju svoju praktičnost noću, te na tamnim mjestima.

NASLON ZA RUKE S USB PRIKLJUČKOM

Prednji središnji naslon za ruke može se podešavati naprijed-nazad, a uključuje i konzolu za odlaganje stvari s ugrađenim USB priključkom.

PRETINAC U NASLONU SJEDALA

Na poleđini naslona suvozačkog sjedala nalazi se praktičan pretinac dostatne veličine za mape i knjige.

SIGURNOST

U društvu pouzdanog pratioca, uvijek slobodno i spokojno možete proširiti svoje dosege, a to posebno vrijedi za novi SX4 S-CROSS, jer na svakom milimetru spoznajete kako ste dobro zaštićeni i opremljeni. Kako vam novi Suzuki SX4 S-CROSS pomaže na svakom milimetru puta, jednako vas štiti u svakom djeliću sekunde. S preventivnim sustavima koji mogu predvidjeti i izbjeći nesreću, jednako kao i sa zaštitnim sustavima kojim smanjujete opasnost od ozljeda.

1. UPOZORENJE

Sustav prepoznaje vozilo ispred i – ako postoji opasnost od sudara – upozorava vozača da upotrijebi kočnice. Vrijeme upozorenja može se određivati ručno, u postavkama.

2. Automatsko lagano kočenje

Ako postoji opasnost od sudara, sustav dodatno primjenjuje lagano automatsko kočenje kako bi upozorio vozača na uporabu kočnice.

3. Pomoć pri kočenju

Ukoliko postoji velika vjerojatnost sudara, a vozač snažno pritisne papučicu kočnice, sustav povećava silu kočenja, pomažući izbjeći sudar ili smanjiti štetu.

4. Automatsko kočenje

Ako sustav utvrdi da je sudar neizbježan, automatski koči kako bi se izbjegao sudar ili smanjila šteta.

SEDAM ZRAČNIH JASTUKA

Dodatna zaštita dolazi iz prednjih i bočnih sigurnosnih zračnih jastuka, zračnog jastuka za koljena vozača, te zavjesa na lijevoj i desnoj strani vozila.

AUTOMATSKI SUSTAV KOČENJA POMOĆU RADARA (GLX)

Sustav protiv sudara koristi refleksiju iz radarskog senzora s prednje strane vozila koji emitira milimetarske valove, te realizira napredne sigurnosne funkcije.

PRILAGODLJIV TEMPOMAT KONTROLIRAN POMOĆU RADARA (GLX)

Sustav tempomata, u suradnji s radarskom podrškom kočenja, konstantno mjeri udaljenost do vozila ispred, čime se mnogostruko povećava udobnost i sigurnost vožnje. Za održavanje razmaka, vozač ima na izbor dugu, srednju ili kratku udaljenost do vozila ispred, čime se automatski prilagođava i brzina novog SX4 S-CROSSa

SIGNAL KOČENJA U NUŽDI

Kada se kočenje naglo primjeni za vrijeme vožnje iznad 55 km/h, svjetla za upozorenje automatski počinju brzo treptati, upozoravajući automobile iza na opasnost:

  1. Naglo kočenje iznad 55 km/h
  2. Pokazivači smjera počinju automatski brzo treptati
  3. Manji pritisak na kočnici isključuje pokazivače smjera

ESP (Program elektronske stabilnosti)

Ukoliko kotači gube trakciju, elektronički program stabilnosti vozila ESP, automatski podešava motor i kočnice kako bi pomogao vozaču održati kontrolu nad vozilom.

Hill-hold kontrola

Funkcija kretanja na uzbrdici, Hill-hold jednostavno sprječava SX4 S-CROSSA na kretanje unatrag kada vozač pomakne svoju nogu s papučice kočnice na papučicu gasa.

Sustav nadzora tlaka u gumama

Upozorava vozača na pad bilo kakvog tlaka u gumama preko multifunkcijskog zaslona. Tlak se u svakoj gumi mjeri senzorom u zračnom ventilu.

Sigurnost zaštite pješaka

SX4 S-CROSS svojim oblikom i dizajnom, prema Suzukijevom TECT konceptu, rezultira strukturom koja učinkovito upija i raspršuje energiju u slučaju sudara i naleta na pješake.

Uskoro novi cjenik

Sviđa Vam se SX4 S CROSS ? Kontaktirajte nas